Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс 18-й Чемпіонат світу серед кінологів-рятувальників
18-й Чемпіонат світу серед кінологів-рятувальників
Тандем-пресс
Неділя, 07 жовтня 2012, 19:58      Ромни, Сумська область
З 26 по 30 вересня 2012 року у м. Ромни Сумської області, на базі 2-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування ОРС ЦЗ МНС України, відбувся XVIII Чемпіонат світу серед рятувальних кінологічних розрахунків. 

Рік тому, кінологи 2-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України, вибороли право на проведення Чемпіонату світу, який відбувся вперше на теренах країн СНД, а саме, в нашому славному місті Ромни.

Особовий колектив 2-го центру у м. Ромни доклав масштабні зусилля для достойного проведення цього Чемпіонату. Було видно, як переживав кожен офіцер, щоб провести урочистості на високому рівні.

Близько 50 учасників та 15 команд із 11 країн взяли участь у 18-му Чемпіонаті світу серед кінологів-рятувальників, зокрема, Аргентини, Республіки Кореї, Іспанії, Німеччини, Польщі, Росії, Нідерландів, Угорщини, Словенії. Україна була  представлена найбільшою кількістю учасників. На змагання з’їхались, ті люди для яких порятунок людських життів став сенсом життя.

У рамках відкриття заходу відбулася виставка рятувальної та пожежної техніки, засобів малої механізації та спорядження МНС Роменського гарнізону, парад команд-учасниць центральними вулицями міста, проведено офіційну частину відкриття на центральній площі міста, де були розташовані курені Роменського, Конотопського, Недригайлівського та Липоводолинського районів. Роменщину представляв аматорський вокальний ансамбль Бобрицького сільського будинку культури

В урочистому відкритті взяли участь віце-президент міжнародної організації кінологів-рятувальників IRO Детлеф Кюн, заступник міністра МНС України, генерал-майор цивільного захисту Василь Павлович Квашук, начальник управління надзвичайних ситуацій  України в Сумській області, генерал-майор цивільного захисту Геннадій Борисович Волик, голова обласної державної адміністрації Юрій Павлович Чмирь, міський голова Микола Кирилович Калашник, голова районної державної адміністрації Віктор Петрович Сєрік та начальник 2-го СРЦШР ОРС ЦЗ України, полковник цивільного захисту України Сергій Васильович Біляєв.

Губернатор Сумщини привітав учасників з початком змагань, та просто зарядив позитивом всю громаду міста. «Ми пишаємось, що вперше, за всю історію СНД ми приймаємо такі змагання. Для нас - справжня подія і головне, що Ромни ввійдуть в історію світу, і ті люди, які приймають участь роблять справжній подвиг, це люди, які врятовують життя. Саме завдяки цим змаганням у багатьох країнах світу будуть знати  Сумщину та маленьке містечко Ромни. І незабаром,  Сумщина стане – центром Європи!, - говорить Юрій Павлович.

«Поспілкувавшись з Детлефом Кюном було прийнято рішення, створити у Ромнах Європейський центр кінологів Європи»,  - повідомив  голова облдержадміністрації.

Я поцікавилася у одного з учасників змагання щодо проведення такого масштабного Чемпіонату: «Організація чемпіонату – на найвищому рівні. Тут зібралися найкращі кінологи світу. Тож конкуренція буде серйозною»,– поділився німець Бен Екорт .

«Тридцять років я працюю у кінології. У змаганнях такого рівня ми з Бастером брали участь неодноразово, маємо безліч нагород. Утім, сьогодні для нас головне не перемога, а участь», – додав Анджей Варовський з Польщі.

У програмі змагань - перевірка робочих якостей рятувальних собак з різних куточків світу в умовах надзвичайних ситуацій (природнє середовище, техногенний завал, слідова робота), їх сертифікація за міжнародними стандартами.

Протягом 5-ти днів кінологічні розрахунки з 11 країн світу – Аргентини, Південної Кореї, Німеччини, Чехії, Угорщини, Іспанії, Словенії, Нідерландів, Польщі, Росії та України – демонстрували свої кращі навички та вміння щодо виявлення упродовж 30 хвилин захованих спеціальним чином людей.

Учасники змагань достойно  подолали всі етапи випробувань і цілеспрямовано підійшли до своєї мети. Ціллю кожного учасника було показати найкращий результат, вибороти перемогу. Суддівська колегія, в свою чергу, контролювала правильність виконання поставлених завдань, оперативність, фаховість та результативність.

Змагання проводилися у 3-х категоріях: «Пошук людини по сліду», «Пошук людини у лісі» та «Пошук людини на техногенному завалі», крім цього, чотирилапі рятувальники за спеціальною програмою здавали на стадіоні заліки щодо слухняності та спритності.

Як уже було сказано, Україну на міжнародному турнірі представляло 2 команди – МНС України та Української служби порятунку. Саме у команді МНС України люди й тварини працювали найбільш злагоджено та продемонстрували на міжнародному турнірі найкращий вишкіл, завдяки чому і посіли 1 місце у командній першості, 2 місце у команди з Чехії.

Отже, місця на 3 етапах змагань розподілилися наступним чином:

«Пошук людини у лісі»: 1 місце – Мартинчук Володимир з собакою Бастер (Україна, збірна МНС), 2 місце – Сироткіна Ольга з собакою Балеар (Російська федерація) та 3 місце – Дедінова Жітка з собакою Джарб (Чехія)

«Пошук людини на техногенному завалі»: 1 місце – Францев Володимир з собакою Чегіваре (Україна, збірна МНС), 2 місце – Петрушина Любов з собакою Айс (Російська федерація) та 3 місце – Гомзар Валерій з собакою Річард (Україна. Збірна МНС)

«Пошук людини по сліду»: 1 місце – Смідова Яна з собакою Бастер (Чехія), 2 місце – Дженек Мілослав з собакою Сквідо з Трезнаку (Чехія)

В абсолютній першості найбільшу суму балів із 300 можливих, набрали Володимир Мартинчук (287 балів) - Україна, збірна МНС, Ольга Сироткіна ( 278 балів) – Росія та Володимир Францев (274 бали) – Україна, збірна МНС.

«Ми вітаємо наших кінологів-рятувальників із заслуженою перемогою, - зазначив депутат міської ради, начальник 2-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування МНС України полковник служби цивільного захисту Сергій Біляєв.

 

Анна Марченко

 

 

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Гойдалка
Гойдалка