Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Роменська ОДПІ провела зустріч з представниками бізнесу
Роменська ОДПІ провела зустріч з представниками бізнесу
Тандем-пресс
Субота, 29 вересня 2012, 20:08      Ромни, Сумська область
Роменська ОДПІ провела зустріч з представниками бізнесуОдним із пріоритетних напрямків роботи податкової служби є формування нової  податкової культури та індивідуальний підхід до кожного платника податків, а також зміна відносин на довірливі та комфортні. Перетворення органу податкової служби у сервісну організацію, супроводжується відкриттям центрів сервісного обслуговування платників податків. Нещодавно, такий центр відкрився і у нашому місці на базі Роменської ОДПІ, котрий надає ряд послуг, які на практиці показали своє цільове призначення, як зручний і комфортний механізм роботи з платниками податків. 

21 вересня в залі засідань Роменської ОДПІ були зібрані представники бізнесу міста Ромни, смт. Липової-Долини, смт. Недригайліва для обговорення деяких аспектів податкового законодавства.

Голік Володимир Опанасович – начальник відділу інформатизації та обліку платників податків, звернув увагу на процедуру подання податкової звітності в електронному вигляді. Кожному присутньому були надані пам’ятки щодо програмного забезпечення для роботи з безкоштовними електронними ключами ЦС ІДД ДПС України, переліки документів, рекомендації по реєстрації тощо. Володимир Опанасович довів до відома, що електронні ключі, які є платними, надає Роменська фірма «Принцип», що співпрацює з Центром сертифікації, дія яких розповсюджується не тільки на податкову звітність, а ще й на ПФУ, центр зайнятості, тощо.

Дія електронних ключів – рік. Тільки після закінчення строку  платник має право на отримання нового. Після встановлення електронного ключа  організація заключає договір з ДПІ і після підписання цього договору бухгалтер може подавати звітність.

Єхлакова Клавдія Олександрівна – головний інспектор сектору контролю за проведенням готівкових розрахунків Роменської ОДПІ зауважила на питанні щодо недопущення реалізації підакцизної продукції з порушенням вимог Постанови Кабміну України від 30.10.08 р. № 957 «Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв». Акцентувалось на питанні цін на горілчані та тютюнові вироби. Клавдія Олександрівна повідомила, що в ході декількох перевірок, серед підприємців були виявлені порушення вимог, винні покарані.

Головним інспектором було звернуто увагу представників бізнесу на зміни в Законі України «Про рекламу» ст. 22 п. 9

Татьяніна Тетяна Олексіївна – начальник відділу прогнозування, аналізу, обліку та звітності довела до відома наказ Мінфіну України від 07.07.12 № 817 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету», який вступив у дію 3 вересня цього року. Звернула увагу, на зміни у заповненні відповідних кодів сплати (додаток до Порядку № 817) у полі „Призначення платежу" розрахункового документа у разі сплати платежів до бюджету та обов'язкове заповнення підрозділами погашення податкового боргу відповідних кодів сплати (додаток до Порядку № 817) у полі „Призначення платежу" розрахункового документа у разі стягнення платежів до бюджету.

Було порушено проблемність легалізації заробітної плати, наголошено про критичність питання, про соціальну незахищеність працівників та відповідальність керівників, тощо.

Ще одне і останнє питання на зустрічі було - подання суб’єктами господарювання податкової декларації збору за спеціальне використання поверхневих та підземних вод. Суб’єкти господарювання, які використовують воду для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, починаючи з ІІІ кварталу 2012 року (1 липня 2012 року) не є платниками збору за спеціальне використання води. Під терміном «санітарно-гігієнічні потреби» слід розуміти використання води в туалетних, душових, ванних кімнатах і умивальниках та використання для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані. Отже, суб’єкти господарювання, які були платниками збору у І півріччі 2012 року, подають до ОДПІ податкові декларації збору за спеціальне використання води наростаючим підсумком, а саме: за ІІІ квартал 2012 року та за 2012 рік, у яких відповідні рядки прокреслюють через відсутність значень.

 

Анна Марченко

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Вид на місто
Вид на місто