Ромны. Romny. Ромни. інфо

In order to view this page you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Ромни.інфо Тандем пресс Результат - на лице
Результат - на лице
Тандем-пресс
Вівторок, 21 серпня 2012, 20:23      Ромни, Сумська область

Результат  - на лицеВиїзна прес-конференція, з метою презентації робіт по будівництву та облаштуванню приміщень закладів освіти (ЗОШ №4, ДНЗ №1 та №6) у рамках виконання Програми соціального та економічного розвитку міста на 2012 рік, пройшла минулого тижня. У заході взяли участь: очільник міста та заступники міського голови, депутати міської ради – члени постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, духовності, сім’ї, молоді і спорту, представники педагогічних та батьківських колективів навчальних закладів.

Так, всі запрошені мали змогу оглянути навчальні заклади та переконатися, що обраний шлях щодо зміцнення матеріально-технічної бази – не хибний, адже, головним результатом є здоров’я та духовне зростання підростаючого покоління.

Директори школи та дитячих навчальних закладів презентували пророблені роботи, і наголосили, що підготовка до нового навчального року була здійснена завдяки спільній праці та коштів педагогічного, батьківського колективу, міської влади та меценатів.  Вразило усіх присутніх, що кожен навчальний заклад – це  наче індивідуальність зі своєю оригінальністю, своєобразністю та творчим підходом до облаштування класних, ігрових кімнат та подвір’я.

Зокрема, у ЗОШ № 4 (директор – Спичка Лариса Олександрівна) було проведено реконструкцію та облаштування внутрішніх санвузлів (жіночий – на першому поверсі, чоловічий  - на другому), на що використано кошти міського бюджету в сумі 82 тис. грн. Крім того, на залучені кошти було замінено двері – 17 штук, вікна на металопластикові – 10, оновлено історичний кабінет, психологічної служби, української мови та літератури, перестелено 190 погонних метрів лінолеуму по коридорах навчального закладу. Протягом останніх років у навчальному закладі також вирішується проблема заміни старих меблів. Цьогоріч було придбано 2 комплекти нових меблів для початкової ланки. За спонсорські кошти, які постійно надають радник губернатора Сумщини, депутат Сумської обласної ради, генеральний директор ТОВ «Роменський завод продтоварів» Олександр Саєнко та депутат Сумської обласної ради, директор ВАТ «Біловодський КХП» Олександр Загурський було придбано меблі для майстерні приготування готової продукції, стільці та відеокамеру. Першого вересня школа отримає ще один подарунок від спонсорів – новий мультимедійний комплекс.

У ДНЗ № 1 «Чайка» (директор – Михайліченко Ліна Федорівна) було зроблено капітальний ремонт харчоблоку, облаштовано подвір’я з нетрадиційним обладнанням та ігрові кімнати. Проблеми садочку № 4 з плитою для готування сприяли тому, що з міського бюджету було виділено 80 тис. грн. на придбання 10 електроплит і для інших дитячих дошкільних навчальних закладів. У планах, на другому етапі, вирішити проблему з пральними машинами для дитячих садочків. Постійними помічниками як в матеріальному, так і в організаційному плані в ДНЗ № 1 є голова батьківського комітету Марія Киба та депутат Роменської міської ради, директор ТОВ «Ромниптахоспілка» Дмитро Кірюхін, який допоміг у заміні вікон на металопластикові.

У ДНЗ № 6 «Зірочка» (директор – Корж Ольга Олексіївна) було проведено капітальний ремонт  музично-спортивної зали та групового приміщення для дітей 4-го року життя. Також було розроблено ландшафтний проект та облаштовано подвір’я. За рахунок міського бюджету, а це сума майже в 100 тис. грн. було реконструйовано котельню та вирішено проблему з опаленням, від якого дітки страждали майже два роки.  Постійним помічником дитячого садочку є освітній благодійник, депутат Сумської обласної ради, генеральний директор ТОВ «Роменський завод продтоварів» Олександр Саєнко. Так, минулого року за його кошти було оновлено меблі, цьогоріч було виділено 30 тис. грн. на заміну вікон на металопластикові. Велика заслуга в розвитку садочку і батьківського колективу. Власне, за батьківські кошти було реконструйовано та облаштовано туалетні кімнати.

 

Тетяна Василенко

 

Погода. Ромни

Календар

Випадкове фото

Урочистий мітинг
Урочистий мітинг